perjantai 26. kesäkuuta 2015
Perjantaipulla: Pumpulipilvet
Kirjoittanut: Rouva Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Aino ilmoitti, että Poppelsilla on syntymäpäivä (ko. pehmolelulla on syntymäpäivä useita kertoja vuodessa). Yleensä se tarkoittaa, että pitää leipoa jotain tai pöytään pitää jotenkin muuten saada paria lajia herkkua.

Olimme jo alkamassa puuhata mustikkamuffinsseja, kun Aino kaivoi kaapista iskältä saadun keittokirjan Supertyttöjen kokkikoulu ja osoitti sieltä, että tehdään tota kakkua.

"Kakku" osoittautui aamiaisruuaksi nimeltään Pumpulipilvet, jotka ovat keitettyä marenkia vaniljakastikkeessa. Tämä kuulosti niin hulvattomalta, että olihan sitä pakko kokeilla.


Ainesosat:

4 kananmunaa
6 rkl (ruoko)sokeria
5 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Riko munat ja erottele keltuaiset valkuaisista.


Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää 1 rkl sokeria ja vatkaa vielä hetki.


Kaada 2½ dl maitoa laakeaan kattilaan ja sekoita siihen 2 tl vaniljasokeria sekä 4 rkl sokeria. Kuumenna seos höyryävän kuumaksi, mutta älä päästä kiehumaan.

Kasta iso ruokalusikka vedessä ja ota sillä neljäsosa valkuaisvaahdosta. Laita nokare varovasti kellumaan kuumaan maitoon. Lusikoi loppu vaahto kolmessa osassa kattilaan.


Keitä pilviä ilman kantta kaksi minuuttia, käännä ne lastan tms. avulla ympäri ja keitä toiset kaksi.


Nosta pilvet neljään annoskulhoon.


Vatkaa keltuaiset, 1 rkl sokeria ja 2½ dl maitoa sekaisin.

Lisää keltuaisseokseen koko ajan sekoittaen hieman lämmintä maitoa (jossa pilvet on kypsennetty), jotta se lämpenee.

Kaada keltuais-maitoseos kattilaan lämpimän maidon joukkoon ja keitä hiljaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes maito saostuu.

Kaada syntynyt maitokiisseli valkuaispilven viereen annoskulhoon.


Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja kaakaojauheella. Nauti lämpimänä - heti valmistamisen jälkeen.


Tunnisteet: , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!